Wer-Haus

Zoek je reis op prijs

* Tip van Ariana Diaz Celma, blogster Good2be (www.good2b.es)

Onlangs is een echte ‘concept store’ geopend. De voormalige garage op Aragó 287 is nu een multifunctionele ruimte en een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van herenmode (binnenkort ook damesmode), hedendaagse fotografie, gastronomie en goede koffie. Deze nieuwe concept store zou net zo goed in Williamsburg of Kreuzberg gelokaliseerd kunnen zijn, met zijn industriële look: elementen van de voormalige garage, zoals glaswerk en poorten, wordt gecombineerd met de warmte van het gebruikte hout en de groene planten.

Vóór het Wer-Haus ligt een verticale tuin met zitjes voor de bezoekers. Direct na binnenkomst kom je in de kunstgalerie met exposities, gewijd aan de hedendaagse fotografie. Hier is ook een prachtige selectie van kunstboeken in het algemeen en van de fotografie in het bijzonder. In de hal zijn het café en het restaurant om te ontbijten of lunchen met sandwiches en zelfgemaakt gebak. Rond de klok van 17.00 uur maken deze plaats voor verfijnde tapas en een zorgvuldige selectie van wijnen. De sluitingstijd is 21.00 uur.

In de kledingshop vind je de basics van Sunspel en de Poolse firma MISBHV, evenals die van Etude Studio – het oorspronkelijke skatemerk dat veranderde  in een streetwear label met meer graphics. Er zijn ook meer geavanceerde labels als CMMN uit Zweden, of Petrus Marius en Lemaire uit België. De accessoires zijn grotendeels afkomstig uit Duitsland, geproduceerd  door pb010010. Wer-Haus biedt ook een kleine selectie van tijdschriften, waaronder Hero, Dazed en Another.

Adres: Carrer d'Aragó, 287, 08009 Barcelona