La Esquina

Zoek je reis op prijs

‘Kitchen & Coffee’ for all

* Tip van Ariana Diaz Celma, blogster Good2be (www.good2b.es)

Een smalle ingang, gedomineerd door een kleine luifel met de woorden 'Kitchen & Coffee', verbergt een van de best bewaarde geheimen in de buurt van Plaza Catalunya: La Esquina, een sobere maar mooi gedecoreerde ruimte. Hier creëert de jonge Londense chef Alan Steward dagelijks heerlijke  traditionele en seizoensgebonden menu’s en barista Louis stelt zijn nieuwe Marzocco koffiezetapparaat zo af dat de zorgvuldig geselecteerde koffie  smaakt alsof een engeltje over je tong piest.

La Esquina onderscheidt zich met het Combi-menu, geserveerd van 13.00 uur tot 16.00 uur; bezoekers kunnen uit verschillende groenten, zuivel en pasta of peulvruchten kiezen en dit combineren tot een gerecht. In het weekend wordt de (Engelse) brunch geserveerd met - indien gewenst - cocktails zoals Mimosa of Bloody Mary. Alsof dit nog niet genoeg is, serveert La Esquina in het weekend, met inbegrip van donderdag, maaltijden tot middernacht. De drankjes zijn een selectie van natuurlijke en biodynamische wijnen.

La Esquina biedt een winnende combinatie: een coole ruimte met een punky sfeer en een uitgelezen menu met een alternatief tintje. De meeste hipsters zullen voor de charmes van La Esquina vallen, maar ook meer klassieke gasten, gezinnen, koppels en vriendengroepen zullen graag langskomen.

Adres: Carrer de Bergara, 2, 08002 Barcelona