Rondvaart Amsterdamse Grachten

Zoek je reis op prijs

Amsterdam bezit ruim 100 kilometer aan grachten! De mooie halve cirkel van de Singel en de drie Amsterdamse Grachten – Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht – bepaalt het beeld van de stad en behoort inmiddels tot het UNESCO Werelderfgoed. Langs de grachten staan de bekende 17e eeuwse grachtenpanden die macht, pracht en praal uitstralen, precies wat de bedoeling was van de gegoede burgerij destijds. Kijk bijvoorbeeld je ogen uit naar de grachtenpanden in de zogeheten Gouden Bocht van de Herengracht. Twee van die panden zijn als musea ingericht (Museum Willet Holthuysen en Museum Het Grachtenhuis).

Overzichtelijker en waarschijnlijk ook aantrekkelijker is het een rondvaart te maken dan deze kilometers te belopen en laat je verrassen door de leuke weetjes die de gids weet te vertellen. Zo liggen de kluizen van de Nederlandse Bank ongeveer 15 meter onder NAP waar men in geval van nood, lees oorlog, het water van de Singel in kan laten stromen. In de breedste brug van Amsterdam, over de Singel, de Torensluis, werden cellen ingebouwd en ook vaar je langs het smalste huis van Amsterdam. Verder krijg je antwoord op de vragen welk café nu écht de oudste is, wat het scheefste café is, waar de poezenboot ligt, waar Peter de Grote dronken werd en waar Napoleon sliep.

Opstapplaatsen: Amsterdam kent verschillende rederijen die rondvaarten verzorgen. De opstapplaatsen vind je zowel bij het Centraal Station als bij de verschillende toeristische attracties, musea en bezienswaardigheden.