Weense Staatsopera

Zoek je reis op prijs

Wenen is een stad van klassieke muziek. Het is de stad van Mozart, Strauss en Mahler. De Weense Staatsopera is het belangrijkste operahuis van Oostenrijk en wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Sinds de opening in 1869 hebben hier ontelbare beroemde muzikanten en dirigenten opgetreden, waaronder Gustav Mahler en Richard Strauss (niet te verwarren met de Weense componist Johann Strauss).

De voorstellingen zijn vaak uitverkocht, dus het is slim om van tevoren tickets te kopen. Wel kun je kaarten voor staanplaatsen kopen op de dag zelf. Deze zijn veel goedkoper dan zitplaatsen en verkrijgbaar vanaf 80 minuten voor aanvang van de voorstelling bij de kassa aan de Operngasse-kant van het gebouw. De rij is vaak lang, dus twee uur van tevoren aanwezig zijn is niet overdreven.

Als je geen voorstelling wil bezoeken, kun je het gebouw bezichtigen met een rondleiding. Deze duurt ongeveer veertig minuten. De gids leidt je onder meer door de foyer, de Theesalon, de Marmerhal, de Gustav Mahler-hal en het auditorium. Je leert allerlei fascinerende details over de geschiedenis van het gebouw, de organisatie en opera in het algemeen.

Adres: Goethegasse 1, 1010 Wenen