Schloss Belvedere

Zoek je reis op prijs

Nog zo’n schitterend paleis in Wenen is Schloss Belvedere. Sterker nog, het zijn twee barokke paleizen - het Unteres en het Oberes Belvedere - aan weerszijden van een hellend park in Franse stijl. Ze werden begin 18e eeuw gebouwd in opdracht van de Franse prins Eugène van Savoye. Later kwam het in handen van keizerin Maria Theresia en nog later van aartshertog Franz Ferdinand. Na de Eerste Wereldoorlog werden in beide paleizen staatsmusea gevestigd.

In het Unteres Belvedere is het Barockmuseum gevestigd, dat een collectie barokke schilderijen en sculpturen bezit. Bezoekers van het Barockmuseum hebben ook toegang tot een aantal prachtig gedecoreerde zalen en stijlkamers.

Aan de top van de helling ligt het Oberes Belvedere, dat een puur representatieve functie had en dus bestond uit feest- en ontvangstzalen. Tegenwoordig herbergt het een van de topmusea van Oostenrijk, de Österreichische Galerie Belvedere. Naast werken van Van Gogh en Monet vind je er een indrukwekkende verzameling Oostenrijkse kunst, met als hoogtepunt ’s werelds grootste collectie van Gustav Klimt, waaronder De Kus en Judith I.

De paleizen zijn met elkaar verbonden door de schitterende paleistuin, die gratis toegankelijk is voor publiek.

Unteres Belvedere: Rennweg 6, 1030 Wenen

Oberes Belvedere: Prinz Eugen-Straße 277, 1030 Wenen