Parken in Genève

Zoek je reis op prijs

Geloof het of niet, maar een kwart van de oppervlakte van Genève bestaat uit openbare parken. Veel van deze parken liggen aan de oevers van het Meer van Genève. Drie toppers zijn de volgende. Parc des Bastions dankt zijn naam aan de bastions die onderdeel waren van de fortificatie van de stad. Parc des Bastions was de eerste botanische tuin van Genève (1817), maar tegenwoordig tref je naast de botanische tuinen, rotstuinen, het arboretum en 50 verschillende bomen, allerlei monumenten, fonteinen en beelden. Vlak bij een terras is er nog een levensgroot dam- en schaakspel. Het absolute pronkstuk van het park is de muur van de reformatie (Mur de la Réformation), een gigantisch monument en eerbetoon aan de oprichters van het protestantisme met standbeelden van onder andere Johannes Calvijn en John Knox.

Volgens de lokale bevolking is de Jardin Anglais (Engelse Tuin, 1854), aan de linkeroever van het meer van Genève, het meest levendige park van de stad. Hier kun je de grote bronzen fontein met zeemeerminnen uit 1862 én de levensgrote bloemenklok bewonderen, het wereldberoemde symbool van de Geneefse horloge-industrie.

La Grange ten slotte, is een zeer groot rozenpark van maar liefst 12.000 m2 waar je op iedere vierkante meter gemiddeld één rozenstruik aantreft.       Het park (1945) omvat 200 verschillende soorten rozen.