Lissabon

Zoek je reis op prijs

Verspreid over zeven heuvels aan de rivier de Taag, ligt de Portugese hoofdstad Lissabon. De sfeervolle straatjes, het lekkere eten, de rijke cultuur en het zachte klimaat maken de stad perfect voor een stedentrip. Het is grootstedelijk, maar toch compact. Het heeft topmusea, eeuwenoude geschiedenis en hypermoderne architectuur. Maar meer dan in belangrijke bezienswaardigheden, zit de charme van Lissabon in de sfeer van de stad.

Dwaal door het doolhof van straatjes in de oude volksbuurt Alfalma. Luister naar meeslepende, melancholische fado in verstopte cafés en restaurants. Eet een visje op de Docas. Bezoek het prachtige historische Castelo de São Jorge. Maak een ritje in de beroemde gele tram 28. Wandel in de zon langs de oevers van rivier de Taag. Sluit aan in de rij voor de beroemde pasteís - zoete bladerdeegtaartjes gevuld met room - van Confeiteria de Belém. Bewonder de hypermoderne architectuur in de wijk Parque das Naçoes. Bekijk de stad van boven vanaf een van de vele uitzichtpunten.         Tik een bica (espresso) weg aan de bar en drink ginja’s (kersenlikeur) op straat.

De beste periode om Lissabon te bezoeken is mei - juni en september - oktober. Het is dan warm, maar niet te heet en er valt weinig regen.